• Îngrijind de Casa Domnului

  E vremea să îngrijim de Casa Domnului!

  “De aceea Cuvântul Domnului le-a vorbit prin proorocul Hagai astfel: Dar pentru voi a venit oare vremea să locuiţi în case căptuşite cu tavan, când Casa aceasta este dărâmată? Aşa vorbeşte acum Domnul oştirilor:

  Uitaţi-vă cu băgare de seamă la căile voastre! Sămănaţi mult şi strângeţi puţin, mâncaţi şi tot nu vă săturaţi, beţi şi tot nu vă potoliţi setea, vă îmbrăcaţi şi tot nu vă este cald; şi cine câştigă o simbrie o pune într-o pungă spartă! Aşa vorbeşte Domnul oştirilor:

  Uitaţi-vă cu băgare de seamă la căile voastre! Suiţi-vă pe munte, aduceţi lemne, şi zidiţi Casa! Eu Mă voi bucura de lucrul acesta şi voi fi proslăvit, zice Domnul.”

  Hagai 1:3-8

  Dumnezeu a Binecuvântat Constanța când, în anii ‘20 a început lucrarea de plantare a unei Biserici Baptiste aici. Tot cu ajutorul Lui și din resursele fraților de atunci, a fost ridicată clădirea care ne-a slujit ca lăcaș de închinare până în ziua de astăzi. Clădirea Bisericii, care are aproape 80 de ani vechime, a beneficiat de puține îmbunătățiri majore de-a lungul timpului. În 2008 am reușit să renovăm complet exteriorul Bisericii, fațada, curtea, gardul și termo-hidro-izolarea demisolului clădirii, împreună cu alte lucrări de consolidare, care s-au ridicat la $40.000.

  Pentru că anul acesta împlinim 90 de ani de la înființarea Bisericii ca și grup de credincioși în Constanța, ne-am propus să sărbătorim într-o clădire complet renovată. Este așadar vremea ca să aducem sala Biserici la standardele de astăzi din toate punctele de vedere, așa cum se cuvine pentru o Biserică de astăzi. Astfel, ne-am propus ca începând din luna Martie a anului 2011 să demarăm lucrările de renovare generală.

  Încă de pe paginile Vechiului Testament Domnul ne dă următoarea învățătură: Onorează casa Domnului și El va onora casa ta. Aceasta este exact ceea ce vrem să facem aici la Constanța prin proiectul de renovare interioară pe care vrem să îl demarăm. De aceea cu întreaga Biserică am hotărât să punem laolaltă pâinile și peștii noștrii, resursele noastre limitate, peste care să cerem mai apoi binecuvântarea lui Dumnezeu. Știm că Domnul nu a dus niciodată lipsă de resurse, ci a chemat mereu oameni gata de slujire și jertfire. De aceea, credem că Dumnezeu poate să ne înmulțească resursele și să le facă suficiente pentru aceste lucrări.

  Te invităm și pe tine să ni te alături în acest proiect de renovare a Casei Domnului. Iată cum ne poți ajuta:

   

  Roagă-te

  Roagă-te împreună cu noi ca lucrarea aceasta să poată fi începută și finalizată în timp util, astfel ca Numele Domnului să fie proslăvit și prin această mărturie. Roagă-te ca Domnul să ne ocrotească în timpul lucrărilor de orice accident, de oameni răi, de orice alte probleme care pot apărea. Roagă-te de asemenea ca Domnul să ne dea resursele necesare finalizării acestui proiect, atât resurse materiale cât și resurse umane.

  Ajută

  Ajută ca voluntar pe parcursul renovării. Fiecare oră de lucru voluntar înseamnă bani economisiți pentru alte lucruri și lucrări. Domeniile de implicare variază de la muncă de salahor, cărat de moloz și materiale, la muncă calificată, până la bucătărie. (Mai multe detalii poți primi la secretariatul Bisericii sau pe email (office [a] sfantatreimect.ro).

  Dăruiește

  Dăruiește din resursele tale. Dacă nu te poți implica activ și totuși vrei să iei parte la această renovare, dăruiește din resursele tale atât cât Domnul îți pune pe inimă.

  Datele noastre bancare sunt următoarele:

  Biserica Creștină Baptistă Sfânta Treime
  BANCA TRANSILVANIA, sucursala Constanța, România,

  Cod SWIFT: BTRLRO22
  Conturi:

  LEI: RO81 BTRL 0140 1205 D004 64XX,

  EURO: RO56 BTRL 0140 4205 D004 64XX,

  USD: RO08 BTRL 0140 2205 D004 64XX

  ! La depunere atasează următoarea mentiune: Renovare !

  >>Apasa aici pentru a vedea planurile de amenajare in interior

  >>Apasa aici pentru a descarca scrisoarea pastorului (PDF)

  În toate acestea, fie Numele Lui Glorificat!

  Pastor Emanuel Grozea

  Te rugăm să revii cât de curând. Mai multe detalii vor fi disponibile pe măsură ce arhitectul împreună cu întreaga echipă de proiectare ni le pun la dispozitie.

  Mai multe imgini ale proiectului de renovare le poti vizualiza aici si aici.

  Imagini proiect


 • 5 Comments

  Take a look at some of the responses we've had to this article.

  1. Silviu
   nov. 11th

   Sa ne ajute Domnul sa o facem asa cum ne-am propus.

  2. Silviu Ghereben
   nov. 11th

   ….si asa cum merita Casa Domnului sa arate!

  3. Silviu Ghereben
   nov. 11th

   Sa ne ajute Domnul sa o facem asa cum ne-am propus si cum merita Casa Domnului sa arate.

  4. gelu dumitru
   nov. 11th

   Nu se specifica deloc in ce consta renovarea bisericii,dar personal cred ca biserica are fondurile necesare,numai ca in diferite conturi,al meu si al tau.Asteptam sa fim informati de pretul lucrarii si simtind chemarea ne vom alatura cu totii.Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  5. Silviu Ghereben
   nov. 16th

   Intentionam ca in prima parrte a anului 2011, cu ajutorul lui Dumnezeu si a fratilor din biserica si a celor care au plecat din aceasta biserica, sa incepem lucrarile de reamenajare interioara a Casei Domnului din Constanta care vor consta din :
   – inlocuirea tavanului
   – inlocuirea sistemului de iluminat si a instalatiei electrice
   – schimbarea sistemului de ventilatie
   – sistemul de sonorizare
   – reconfigurarea balconului
   – reconfigurarea partii din fata a bisericii ( platforma multifunctionala) unde va fi amplasat corul si vorbitorii
   – schimbata pardoseala si mochetat intreaga suparafata a bisericii
   – inlocuirea tamplariei din lemn cu tamplarie PVC cu geam termopan
   – indreptat si zugravit peretii
   – curatat , lacuit si capitonat bancile
   Toate aceste lucrari incercam sa le terminam pana la inceperea sezonului de vara 2011.
   Momentan nu avem un deviz estimativ de lucrari, intrucat inca se lucreaza la proiect si detalii.Speram sa-l avem pana la sfarsitul anului acesta, sau cel tarziu inceputul anului viitor.
   Multumesc tuturor acelora care au amabilitatea sa ni se alature in aceasta lucrare de refacere a locasului de inchinare! Dumnezeu sa va rasplateasca toate eforturile pe care le faceti !

 • Leave a Reply

  Let us know what you thought.

 • Name (required):

  Email (required):

  Website:

  Message: